Pomoc v boji s Koronavirem

Vážení Trutnováci, v době koronavirové pandemie kdy je naše republika ve stavu nouze, nechceme sedět doma se složenýma rukama a nabízíme nejvíce ohrožené skupině obyvatel našeho města pomoc. Všichni víme, že nejvíce ohroženou skupinou jsou naši senioři, kteří ale potřebují naši pomoc zejména při nakupování a obstarávání věcí pro běžný život.

Naopak nejméně ohroženou skupinou jsou mladí lidé. Mnoho z nich v současné době nechodí do škol, neboť jsou uzavřené. Napadlo nás tedy v současné krizové době tyto dvě skupiny obyvatel propojit a pomoci dobré věci.

👉Chceme proto vytvořit databázi seniorů v našem městě, kteří potřebují pomoci s nákupy apod. Zároveň chceme požádat studenty středních a vysokých škol, kteří jsou v Trutnově, aby nám nabídli svou dobrovolnickou pomoc.
👉Rádi bychom požádali o pomoc i trutnovské firmy, které by mohli našim dobrovolníkům půjčit telefony s neomezeným tarifem.
👉Díky panu Šafaříkovi, předsedovi senior klubu dáváme dohromady kontakty na naše nejstarší spoluobčany, kteří potřebují pomoc.
👉Díky řediteli Střední zdravotnické školy dáváme dohromady seznam dobrovolníku nejprve z řad studentů trutnovské „zdrávky“ a ekonomky na které, jak doufáme se nabalí další studenti.
👉Jako dobrovolníky chceme oslovit zejména studenty, abychom zamezili tomu, že pod rouškou pomoci se nám nahlásí „dobrovolníci“, kteří budou chtít zneužít důvěřivosti seniorů.

Pokud nám nemůžete pomoci, prosíme alespoň o sdílení toho příspěvku.

Děkujeme za jakoukoliv pomoc a držme si palce.

PS: pokud se chcete přihlásit jako dobrovolník napište nám do zprávy nebo na email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. své jmeno, přijmení, školu kterou studujete (SŠ nebo VŠ) a telefonní kontakt.