Petr Sobotka lídrem kandidátky

Uskupení Žít v Trutnově kandiduje již potřetí v řadě v komunálních volbách, které se konají 23.-24. září 2022. Lídrem kandidátky byl zvolen dlouholetý zastupitel a zkušený politik Mgr. Petr Sobotka.

Petr Sobotka žije se svou manželkou a dvěma dcerami v Trutnově. Vystudoval politologii na Univerzitě Hradec Králové, půl roku strávil na stáži a výzkumem na partnerské univerzitě na Kapverdských ostrovech.

Hovoří anglicky, portugalsky a rusky. V současnosti působí jako středoškolský učitel, dříve pracoval jako projektový manažer v oblasti získávání dotací a regionálního rozvoje. K tomu je zakladatelem neziskové organizace, která existuje již více než 15 let. V Trutnově je od roku 2014 členem městského zastupitelstva. Upozornil na klientelismus a potenciální korupci při zadávání veřejných zakázek, díky čemuž čelil dvěma soudním žalobám ze strany developerů a s nimi a možné pokutě ve výši půl milionu korun. Obě soudní rozepře ale vyhrál. Volný čas tráví jako voják aktivní zálohy, dobrovolnickými aktivitami ve svém okolí (například Ukliďme Trutnov či Promítej i ty!), v poslední době se zapojil do pomoci seniorům v rámci boje proti nemoci Covid-19, pomáhá s opravami kostela ve Starém Rokytníku nebo s transportem humanitární pomoci Ukrajině.

“Moje rodina žije v Trutnově už třetí generací. To v našem podkrkonošském městě může říct málokdo. Trutnov mám rád a vždy jsem dělal vše pro to, aby to bylo skvělé místo pro život. Jako lídr Žít v Trutnově se chci zaměřit na dlouhodobě opomíjené části našeho města, jako jsou například sídliště Zelená louka, Poříčí nebo okrajové obce. Právě tam je potřeba mnohem více investic do zlepšení kvality života tak, aby se z nich nestaly vyloučené lokality,” uvádí kandidát na příštího starostu Trutnova Petr Sobotka.

Druhé místo obsadí manažerka v biotechnologickém průmyslu Ing. Ivana Šnircová, ze třetí příčky pak míří do zastupitelstva Ing. Václav Javůrek, dopravní inženýr a současný zastupitel.